Tips voor het starten van een online marketingcampagne

Ben jij overtuigd van de voordelen die online marketing met zich meebrengt? Dan wil je hier zelf mogelijk ook mee beginnen. Een veelgemaakte fout is dat bedrijven zonder strategie beginnen met online marketing. Dit is namelijk gedoemd om te mislukken. Dit wil jij natuurlijk voorkomen, want je steekt er ongetwijfeld veel tijd, energie en mogelijk ook geld in. Heb jij nog niet eerder een online marketingcampagne ingezet? Dan weet je misschien niet goed hoe je moet beginnen. Om jou een handje te helpen, geven wij jou in deze tekst een aantal tips voor het starten van een online marketingcampagne.

online marketing

1. Stel een plan op

Een online marketingcampagne zonder doordacht plan is gedoemd om te mislukken. Stel daarom altijd een plan op voor jij begint met online marketing. Richt je in dit plan onder meer tot de doelgroep die je wilt bereiken. Wat is de leeftijd? En hoe kun je ze het beste bereiken? Ga hier ook alvast enigszins in op de middelen die jij in wilt zetten om jouw doelgroep te bereiken. Wil je bijvoorbeeld gaan adverteren met banners op een website of besluit je toch websiteverkeer te kopen?

2. Begin met kosteloze middelen

planOnline marketing hoeft geen geld te kosten. Toch denken veel bedrijven vaak wel dat dit geld kost. Het hangt er echter vanaf welke methode jij kiest. Zo kun jij bijvoorbeeld jouw teksten zoekmachinevriendelijk schrijven. Hierdoor ben jij beter vindbaar op bepaalde zoekwoorden en dat zorgt ervoor dat jij meer websitebezoekers krijgt. Dit kost geen geld. Althans, niet wanneer je het zelf doet. Ook het ruilen van links (linkbuilding) is kosteloos. Je plaatst in dat geval een link naar een andere site op die van jou en de betreffende site linkt door naar jouw website. Hoe meer doorverwijzingen jouw site heeft, des te hoger komt deze in de zoekmachines.

3. Online marketing uitbesteden

Heb jij geen ervaring met online marketing? Dan is de kans aanwezig dat je gewoonweg niet weet hoe je moet beginnen. Geen probleem, want jij kunt namelijk gewoon de hulp van een professioneel bureau inschakelen. Zij weten alles van online marketing en kunnen samen met jou een doordachte strategie uitstippelen. Zodoende weet je zeker dat jouw online marketingcampagne een succes wordt. Het kost je weliswaar geld, maar je weet ook dat je er veel voor terugkrijgt. Je moet dus vooral niet te bang zijn om hierin te investeren.

5 gedachten over “Tips voor het starten van een online marketingcampagne

  1. De grootste valkuil voor wat betreft online marketing is wat mij betreft het starten zonder doordacht plan. Die fout heb ik zelf in het begin ook gemaakt en dat heeft me behoorlijk wat geld gekost. Begin dus nooit zonder dat je weet voor wie je het doet (doelgroep), wat je wilt bereiken en hoe je te werk gaat.

  2. Ik had totaal geen ervaring met online marketing, maar wilde er toch mee beginnen. Nadat ik las dat je als leek beter niet zelf aan de slag kunt gaan, besloot ik direct om het uit te besteden aan professionals. Tot op de dag van vandaag doe ik dit en dit heeft me geen windeieren gelegd. Uitbesteden is wat mij betreft dan ook het toverwoord wanneer je geen verstand/ervaring hebt van/met online marketing.

  3. Ik wil graag beginnen met het zoekmachine vriendelijk schrijven van mijn teksten. Als eenmanszaak heb ik echter niet de middelen om allerlei mensen in te huren. Kan iemand mij misschien vertellen hoe ik hierbij het beste te werk kan gaan? De basis ken ik, maar ik weet niet zo goed hoe en waar ik moet beginnen.

  4. Met behulp van online marketing kun je geld verdienen. Het is echter niet zo dat je hier ook direct geld aan overhoudt. Je moet namelijk eerst zaaien voor je kunt oogsten. Dit betekent dus ook dat je eerst moet investeren. Indien je de goede aanpak kiest, zul je na verloop van tijd zien dat het je geen windeieren legt.

  5. Ik ben een paar jaar geleden gestart met een marketingactie zonder doordacht plan. Hier een hoop geld in gestoken, maar het effect bleef uiteindelijk uit. Achteraf bleek dit te komen doordat er gewoon geen strategie was opgesteld. Zo wordt er bijvoorbeeld niet voor een specifieke doelgroep gekozen en dan ga je de mist in. Ik raad iedereen die een marketingcampagne wil starten dan ook aan altijd eerst een plan op te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *