Verschillende soorten online marketing

Online marketing is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Er zijn nog maar weinig bedrijven die helemaal niets doen op het internet. Behoort jouw bedrijf ook tot deze groep? Dan wordt het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Voordat jij begint, wil je mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van online marketing. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder namelijk een aantal verschillende soorten online marketing voor jou op een rijtje!

online

Zoekmachineoptimalisatie

Eén van de populairste soorten van online marketing is zoekmachineoptimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Dit middel is zo populair omdat het geen geld kost. Bij SEO zorg jij ervoor dat jouw teksten zoekmachinevriendelijk worden geschreven. Dit wil zeggen dat jij zoekwoorden verwerkt op strategische plekken in jouw teksten. Je geeft zoekmachines zodoende als het ware hints. Indien je dit goed aanpakt, kom je op de eerste pagina terecht.

Adverteren

Vroeger adverteerden bedrijven vaak in gedrukte media, maar de laatste jaren is dit steeds meer verschoven naar online media. Er wordt vaak geadverteerd op specifieke site. Hier verschijnt dan een banner van jouw bedrijf op. Indien mensen op deze banner klikken, worden zij direct doorgestuurd naar de website. Een goed middel, maar het kost wel geld.

E-mailmarketingemail

Heeft jouw bedrijf een eigen nieuwsbrief? Dan is dit natuurlijk een ontzettend goed middel om jouw producten of diensten te presenteren. Mensen schrijven zichzelf in voor de nieuwsbrief en jij voorziet hen geregeld van relevante informatie. Doe dit regelmatig, maar niet te vaak. En maak de nieuwsbrief ook vooral niet te commercieel. Wanneer jij te veel en te vaak brieven met commerciële inhoud stuurt per mail, is de kans groot dat mensen zich uitschrijven.

Websiteverkeer kopen

Heb jij inmiddels al diverse middelen ingezet, maar blijft het aantal websitebezoekers laag? Dan kun je overwegen om verkeer voor jouw website te kopen. Dit kost je weliswaar geld, maar het kan je ook het nodige opleveren. Door websiteverkeer te kopen, geef jij zoekmachines het signaal dat het druk is op jouw site. In feite zijn het geen echte bezoekers, maar robots. Zoekmachines kunnen dit niet onderscheiden, waardoor zij jouw site als relevant gaan zien voor wat betreft bepaalde zoektermen. Hierdoor kom jij automatisch hoger in de zoekmachines te staan. En over het algemeen levert dit jou meer websitebezoekers op.

6 gedachten over “Verschillende soorten online marketing

  1. Ben zelf geen marketingexpert, maar heb het optimaliseren van teksten voor zoekmachines inmiddels toch redelijk in de vingers. Het is betrekkelijk makkelijk en ook nog eens goedkoop. En misschien nog wel het grootste voordeel: het werkt echt supergoed! Ik krijg inmiddels veel meer websitebezoekers dan voorheen!

  2. Zelf jarenlang geadverteerd op verschillende websites. Zo af en toe leverde dit het gewenste resultaat op, maar lang niet altijd. De kosten bleven echter toenemen, waardoor ik geswitcht ben naar e-mailmarketing. Dit kost me vrijwel niets en uit ervaring weet ik inmiddels dat dit een stuk beter werkt dan adverteren

  3. Op advies van een collega-ondernemer ben ik begonnen met het kopen van verkeer voor mijn website. Ik was hier voorheen nooit fan van, maar het werkt schijnbaar goed. Inmiddels kan ik dit inderdaad bevestigen. Nadat je verkeer voor je website gekocht hebt, neem het aantal echte websitebezoekers namelijk alleen maar toe!

  4. Wow, zijn er echt zoveel verschillende soorten marketing? Dacht altijd dat er veel minder was. Dit maakt het voor mij echter niet makkelijker om ermee te beginnen… Wat raden jullie mij aan? Zelf doen of toch uitbesteden? Ik heb zelf betrekkelijk weinig ervaring als het gaat om marketing. Ik zie jullie reacties graag tegemoet!

  5. Ik wist dat online marketing ontzettend breed was, maar dat het ook zo complex was had ik me niet voor kunnen stellen. Wil er binnenkort een begin mee maken, maar geloof dat ik het toch maar uitbesteed aan een specialist. Dit gaat mij namelijk allemaal boven de pet en ik wil er op termijn natuurlijk wel de vruchten van kunnen plukken.

  6. Ik hoor steeds vaker dat e-mailmarketing bijzonder interessant kan zijn wanneer je het goed aanpakt. Zelf verstuur ik wekelijks een nieuwsbrief, maar het resultaat hierop is niet om over naar huis te schrijven. Ik zou hier graag wat meer succes mee behalen. Heb alleen geen idee hoe ik dit het beste aan kan pakken. Kan iemand mij hier misschien bij helpen of mij van een aantal bruikbare tips voorzien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *